Babysalmesang og babyrytmik

Barbara Ilskov laver babysalmesang

Efter at jeg selv er blevet mor, er min oplevelse af nærværet i musikken mellem barn og forældre blevet mere levende for mig. Jeg var selv ivrig deltager til babysalmesang i den lokale kirke, da mine børn var babyer, og jeg nød at opleve toner, klange, rytmer og stemninger sammen med dem i det helt specielle rum en kirke kan byde på; at nyde en stund, hvor vi lyttede og oplevede sammen og først og fremmest var hinanden nær i musikken.
Jeg har sidenhen haft glæden af selv at undervise i babysalmesang, og jeg tager gerne ud til menigheder, der måtte ønske dette. Jeg underviser også i babyrytmik, hvor vi samværet mellem forælder og barn opleves et andet sted end i kirkerummet.

I begge sammenhænge elsker jeg at inddrage mine forskellige instrumenter såsom klokkespil, HAPI-drum, guitar, klaver, trommer, rasleæg, regnstok osv… samt eks. sæbebobler, tørklæder, ærteposer, faldskærm o.l. At der er noget smukt at lytte til og noget flot at se på skaber et fælles fokus for børn og voksne og kan være med til at skabe små magiske stunder med forundring, overraskelse, begejstring og velvære.