Musik for de små

Barbara Ilskov laver babysalmesang

Efter at jeg selv er blevet mor, er min oplevelse af nærværet i musikken mellem barn og forældre blevet mere levende for mig. Jeg var selv ivrig deltager til babysalmesang i den lokale kirke, da mine børn var babyer, og jeg nød at opleve toner, klange, rytmer og stemninger sammen med dem. At nyde en stund, hvor vi lyttede og oplevede sammen og først og fremmest var hinanden nær i musikken havde stor betydning for min følelse af tilknytning til mine børn.
Jeg har sidenhen i en årrække haft glæden af selv at undervise i både babysalmesang og babyrytmik for babyer, og salmeleg og musikalsk legestue for de 1-5-årige.

Uanset sammenhængen så elsker jeg at inddrage mine forskellige instrumenter såsom klokkespil, HAPI-drum, guitar, klaver, trommer, rasleæg, regnstok osv… samt eks. sæbebobler, tørklæder, ærteposer, faldskærm, stjernetæppe o.l. At der er noget smukt at lytte til og noget flot at se på skaber et fælles fokus for børn og voksne og kan være med til at skabe små magiske stunder med forundring, overraskelse, begejstring, velvære og fordybelse.